Solicita acum o
Asigurare obligatorie de locuinta (PAD)
Noi iti gasim cea mai avantajoasa oferta!
Brokerii de asigurari sunt obligati sa furnizeze informatii transparente despre orice costuri si sa le mentioneze inainte de semnarea contractului de intermediere. Consultanta oferita de noi este 100% GRATUITA si nu exista costuri ascunse. In plus, poti anula oricand solicitarea ta.
O polita de asigurare de locuinta PAD acopera daunele produse asupra locuintei de inundatii (din cauze naturale), cutremure sau alunecari de teren, protejand astfel posesorul impotriva pierderilor financiare asociate locuintei.
Nu se pot adauga alte clauze suplimentare, pentru acest lucru este recomandat sa se incheie o polita facultativa de asigurare a locuintei.
Sunt doua valori standard care se iau in calcul in functie de tipul locuintei: tip A (constructiile cu structura de rezistenta din beton armat, metal ori lemn sau cu pereti exteriori din piatra, caramida arsa sau alte materiale rezultate in urma unui tratament termic si / sau chimic) cu o suma asigurata de 100.000 lei, iar pentru locuinte tip B (constructiile cu pereti exteriori din caramida nearsa sau alte materiale nesupuse unui tratament termic si /sau chimic) cu o suma asigurata de 50.000 lei.
In functie de tipul locuintei valoarea primei de asigurare difera. Pentru locuintele de tip A prima de asigurare este de 130 lei/an, iar pentru locuintele de tip B prima de asigurare este de 50 lei/an.
In cazul in care ai in proprietate o locuinta, este obligatoriu sa-ti asiguri locuinta impotriva dezastrelor naturale printr-o polita PAD.
In situatia in care persoanele fizice sau juridice nu isi asigura locuintele aflate in proprietate, nu beneficiaza, in cazul producerii unuia dintre dezastrele naturale definite potrivit Legii 260/2008, de niciun fel de despagubiri de la bugetul de stat sau de la bugetul local pentru prejudicii produse locuintelor. In plus, nerespectarea de catre persoanele fizice sau juridice a obligatiei de asigurare a locuintei constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 100 la 500 lei.
Contactati pe cat de repede posibil compania de asigurare prin care a fost eliberata polita PAD, dar nu mai tarziu de 60 de zile de la data producerii evenimentului asigurat, pentru avizarea daunei. Ne poti contacta si pe noi si te ajutam sa deschizi dosarul de dauna.
In caz de dauna, pentru completarea dosarului de dauna este important sa pregatim urmatoarele documente: actul de identitate al asiguratului, in copie, actele de proprietate aferente locuintei asigurate, in copie si documente emise de autoritatile competente din care sa rezulte cauzele si imprejurarile producerii sau aparitiei dezastrului natural.
In cazul schimbarii proprietarului/administratorului/locatorului locuinţei, persoana care instraineaza o locuinţa asigurata este obligata, odata cu autentificarea actului de instrainare, sa Inmaneze polita PAD persoanei care devine proprietara acesteia, aceasta operaţiune fiind consemnata obligatoriu in actul de instrainare. Noul proprietar are obligaţia de a instiinţa in scris despre acest fapt, in termen de 5 zile lucratoare, asiguratorul care a eliberat polita PAD pentru locuinţa respectiva si de a prezenta o copie a documentului doveditor. Polita PAD emisa pe numele asiguratului iniţial ramane valabila pana la expirarea acesteia, asiguratorul eliberand suplimentar un act adiţional la PAD cu numele noului proprietar al locuinţei care face obiectul contractului.
INTERMEDIERE GRATUITA
Consultanta este 100% GRATUITA si nu ai costuri ascunse.
TOTUL INTR-UN SINGUR LOC
Cu o singura solicitare, primesti oferte de la mai multe companii de asigurare.
FLUX DE LUCRU RAPID
Primesti oferta comparativa online si dupa ce achiti polita, o primesti pe email.
PROFESIONISTI SI DE INCREDERE
Suntem alaturi de tine si cand iti incheiem polita si in caz de dauna.